21. September 2017 - 19:00
Budapest
HungaryBudapestLiliom u. 41., Corvin negyed megállónál1094

Ma•ze: Budarats - premier, Budapest, Thursday, 21. September 2017

Időpont:
2017.09.21. 19:00
2017.09.22. 19:00

//English friendly//


A 22-ei előadás után közönség-össze-talalkozót tartunk. A NézőPont programról további részletek a honlapon.
Egy este, két előadás Nagy Emese, Simet Jessica és Várnagy Kristóf táncosokkal, akik a DART formációból kiválva, új néven megalapították a MA•ZE-t.
Az eddigi közös munkáikat jellemző határtalan szenvedély és dinamizmus, mit sem változik, sőt, egy még bátrabb csapatra lehet számítani, amelyik ezúttal a Batsheva Dance Company két táncosát, Guy Shomronit és Yaniv Avrahamot hívta meg koreográfusnak,Jònàs Veràt ès Csizmàs Andràst pedig zenèsznek.


Kumzits
Virtuóz fizikalitás, feszített tempó, letisztult, gazdag eszköztár, a mozgás iránti elkötelezett és mély szenvedély jellemzi az izraeli Guy Shomroni és Yaniv Avraham munkáit. Mindketten a Batsheva Dance Companyban táncoltak évekig, ahol Ohad Naharinnal mellett együtt dolgoztak a már nálunk is jól ismert Sharon Eyallal, Yasmeen Godderrel és Mats Ekkel, majd együtt közös alkotói és előadói munkába fogtak. 2012 - óta számos országban állítottak színre darabokat, többek között Hollandiában, Kanadában, Izraelben, Olaszországban és Oroszországban, Magyarországon munkájuk most először lesz látható.

Alkotók / Creators: Guy Shomroni, Yaniv Avraham
Előadók / Performers: Nagy Emese, Simet Jessica Várnagy Kristóf /Keresztes Patrick, Laza Tímea
Jelmez / Costumes: Osnat Kelner
Látvány / Visual: Csúcs Angéla
Zene / Music: Ohad Fishof

Dzsumbuj
Az előadás mozgatórugója Nagy Emese táncos és Jónás Vera zenész együttműködése, a két műfaj és karizmatikus alkotóinak találkozásából felszabaduló energia. A cím, egy olyan kreatív ötletkavalkád gyűjtőneve, melyben egy előadás keretein belül teret nyer és manifesztálódni tud az alkotók között kialakult vibrálás. Együtt oldódik fel előadó és néző, zenélő és táncoló, és együtt élvezzük, hogy látjuk a zenét és halljuk a táncot.

Zenészek / Musicians: Jónás Vera, Csizmás András
Táncosok / Dancers: Nagy Emese, Simet Jessica, Várnagy Kristóf, Keresztes Patrick, Laza Tímea, Nyeste Adrienn
továbbá a Táncművészeti Egyetem modern tagozatának hallgatói, és a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola növendékei
Fény / Lights: Dézsi Kata

MA•ZE -t a ZAGABO öltöztette. //

Támogatók / Supported by: Trafó, Sziget Fesztivál 2017, Műhely Alapítvány, SÍN, NKA, Izrael Állam Nagykövetsége, Izraeli Kulturális Intézet, Magyar Intézet Prága, ZAGABO, Lollipop Factory
Fotó: Hevér Zsófia
Koprodukciós partner: Trafó


Yaniv Avraham 1999-2001 között a Mate Asher of Performing Art (MASPA), illetve emellett a Kibbutz Contemporary Dance Company, a Kibbutz Ga’aton tagja volt. 2001 júniusában felvételt nyert a Batsheva Ensemble-ba, majd 2003-ban bekerült a Batsheva Dance Company-ba, ahol 2010 júliusáig táncolt.
Nemzetközileg is oktatja a Gagát, Ohad Naharin mozgásnyelvét, nem csak táncművészeknek, valamint Ohad repertoárját is tanítja világszerte, többek között a norvég Carte Blanche-nál, a Les Grands Ballets Canadien-nél, és a svéd Cullberg Ballet-nál. Mindemellett a MASPA művészeti vezetője. Táncművészeti tevékenységéért az Izraeli Kulturális és Oktatási Minisztérium és az Amerika- Izrael Kulturális Alap kitüntette.

Guy Shomroni 2001-ben kezdett táncolni a Batsheva Ensemble-ben és 2004-ben csatlakozott a Batsheva Dance Company-hoz. 2013-ban Ohad Naharin asszisztenseként dolgozott a The Hole, majd 2015-ben a Last Work című egész estés alkotásokban.
Mindemellett Guy 2002 óta nemzetközileg oktatja a Gaga technikát, illetve aktív DJ-ként is jelen van Tel Aviv színes party életében és rendszeres DJ-je a Batsheva Dance Company által rendezett "Sessions" eventeknek.

Jegyár:
2000 Ft / diák: 1600Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Thursday, 21. September 2017, Budapest, Ma•ze: Budarats - premier

Find more interesting events
Get event recommendations based on your Facebook taste. Get it now!Show me the suitable events for meNot now